Home page_sort, page_date

STUDIO

Show up, speak up, keep at it

Met STUDIO geeft De Balie experts het podium en het gereedschap dat nodig is om deel te nemen aan het publieke debat.

De Balie ziet het als haar taak om het publiek debat te stimuleren. Nieuwe en brede perspectieven van inhoudelijk specialisten voeden een gezonde gesprekscultuur - van levensbelang voor een open en geïnformeerde samenleving. Te vaak zien we dezelfde mensen met dezelfde gedachten in de krant, op het podium en aan tafel. Met STUDIO wil De Balie hier verandering in brengen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.


STUDIO 2

STUDIO 2 start begin maart en duurt tot en met mei 2018. 

Deelnemers STUDIO 2

Potentiële deelnemers voor STUDIO 2 zijn specialisten met nieuwe ideeën en perspectieven die een plek in de schijnwerpers verdienen. Zij zetten hun expertise in ten behoeve van een maatschappelijk doel. Nieuwsgierigheid en een intrinsieke motivatie om publiek debat te maken zijn vereisten.

Informatie STUDIO 2

Voor de deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan deze leergang. Wel vragen we een tijdsinvestering van 6 tot 8 uur per week gedurende de maanden maart t/m mei. De ontmoetingen vinden doorgaans plaats op vrijdagmiddag.


STUDIO 1 is gestart op 1 september 2017 en duurt tot en met november 2017.

Deelnemers STUDIO 1
 

Thiëmo Heilbron is bioloog, duurzaam ondernemer en oprichter en directeur van Fawaka Nederland en de Fawaka Ondernemersschool. Hij wil dat duurzaamheid iets wordt van, voor en door íedereen, onafhankelijk van opleiding, inkomen of afkomst. Hij richt zich op de jonge generatie en hierbinnen focust hij op groepen die nog weinig bereikt en gehoord worden, bijvoorbeeld jongeren van verschillende opleidingsniveaus en met verschillende migratieachtergronden.

"Ik wil zoveel mogelijk leren om meer mensen te bereiken met mijn duurzaam inclusieve boodschap."

Sangita Jaghai is juriste en promovenda aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op ontneming van nationaliteit. Waarom kiezen staten ervoor om de nationaliteit te ontnemen van 'ongewenste' burgers? Wanneer mag dit volgens het internationaal recht? En, wat zijn de gevolgen hiervan? Daarnaast is Sangita als onderzoeker verbonden bij the Institute on Statelessness and Inclusion en een van de 'Faces of Science' voor de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

"Ik wil zoveel mogelijk kansen benutten om kennis en bewustzijn over staatloosheid te vergroten door gebruik te maken van podia die geboden worden en door samen te werken met experts op dit gebied. Dit met de hoop om een bijdrage te leveren om staatloosheid op te lossen voor meer dan 10 miljoen mensen wereldwijd."


 

Arna Mackic is architect, hoofd van de afdeling Architectonische Vormgeving op de Gerrit Rietveld Academie en auteur van het boek ‘Mortal Cities & Forgotten Monuments’. Ze zoekt hedendaagse maatschappelijke thema’s op – de zoektocht naar identiteit, tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen, mechanismen van in- en uitsluiting, vluchtelingen – en reflecteert daarop in woord, geschrift en ontwerp. Ze creëert nieuwe vormen van publiek domein, die ontmoetingen stimuleren en een collectieve identiteit versterkt, zonder daarbij de verschillen en geschiedenis te verdoezelen.

“Ik hoop dat ik nieuwe methodes ontwikkel om mezelf met behulp van het publieke debat te verbinden aan andere disciplines en beleidsmakers.”
 

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist bij OneWorld en Argos (VPRO). Voor haar reportages of verhalen over onder andere kindersekstoerisme in Ghana, Eritrese vluchtelingen en de verborgen seksindustrie in Djibouti voor Amerikaanse militairen won zij verschillende journalistieke prijzen – waaronder de Lira Scherpenzeelprijs vor de beste buitenlandjournalistiek en de Mercur tijdschriftreportage van het jaar 2016. 

"Ik zou willen leren hoe ik zo zorgvuldig kan blijven, en tegelijk de boodschap op een spannende, duidelijke manier kan overbrengen.”

 

Elwin van Keulen is jeugdtrainer en technisch jeugdcoördinator bij SC Cambuur. Als coach probeert hij de perfecte leeromgeving te creëren voor optimale ontplooiing van zijn jonge spelers. Een leeromgeving waar niet angst en controle centraal staat, maar waar juist ruimte is voor leren en het maken van fouten.

“Voor mij voelt meedoen aan STUDIO als een geschenk uit de hemel. Ik hoop dat ik de ruimte ga vinden om nog verder op verkenning te gaan naar mijn persoonlijke drijfveren.”
 

 

 


Meesters van STUDIO 1:

Deelnemers van STUDIO I gingen in gesprek met meesters als Prof. Michael Ignatieff, ass. Prof. Sinan Cankaya, Denker des Vaderlands Rene ten Bos en artistiek leider van Toneelschool Amsterdam Yvette Fijen - en zetten hun kennis en kunde in op verschillende podia zoals het Brainwash Festival, Ted x Amsterdam en De Balie.

Neem contact op met STUDIO

Ben jij of ken jij de perfecte kandidaat voor STUDIO 3, wil je meer informatie over dit initiatief of ben je benieuwd wat samenwerken met STUDIO betekent? Neem contact op met Lily Schim van der Loeff (studio@debalie.nl).


STUDIO wordt bijgestaan door de volgende Raad van Advies:

Femke Halsema
Mostafa Hilali
André Rouvoet
Daria Buckvic
Yoeri Albrecht

STUDIO is een initiatief van De Balie en werkt samen met onder andere:

    

 

STUDIO wordt mede mogelijke gemaakt door Stichting Democratie en Media en het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

    

X