Home page_sort, page_date

De Balie Podcast

Met iedere zaterdag een nieuwe aflevering
26 apr 2017

Om alles wat op ons podium gebeurt ook ná het programma te laten doorleven hebben we een podcast ontwikkeld. Hierin wisselen we interviews met wereld- en minderberoemde sprekers af met fragmenten uit de programma’s, delen we ideeën en inzichten en bespreken we de actualiteit. Voor in de trein tijdens het koken of gewoon nu.

In deze podcast hoort u een van de wekelijkse gesprekken die onze programmamakers gevoerd hebben met gasten die ze interessant of bijzonder vinden. Deze week spreekt programmeur Tim Wagemakers met Joran van Apeldoorn en Ton Siedsma over de sleepnetwetgeving en de mogelijkheid van een referendum. 

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, breidt de middelen uit die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. Volgens Joran van Apeldoorn komen daarmee burgerrechten in gevaar. Samen met een aantal andere studenten initieerde hij een referendumaanvraag om een Sleepwetreferendum mogelijk te maken. Ruim 60.000 mensen hebben al getekend, maar er zijn 300.000 handtekeningen nodig. Redacteur Tim Wagemakers spreekt met Joram van Apeldoorn en Ton Siedsma, die als onderzoeker van Bits of Freedom de referendumaanvraag ondersteunt. Waarom vinden zij dat iedereen moet tekenen?

Luister De Balie podcast hieronder download hem hier via iTunes.

Deze podcast wordt geproduceerd door Dag en Nacht Media.

 

Deze podcast wordt geproduceerd door Dag en Nacht Media.

X