IDFA X De Balie: Double Bills

In het kader van 30 jaar IDFA presenteren we De Balie x IDFA Double Bills: Documentaires die in elkaar verlengde liggen, elkaar versterken of juist de frictie opzoeken. Bij iedere documentaire vinden verdiepende gesprekken plaats met spraakmakende denkers, journalisten, schrijvers en experts. 

Double Bills:

A State of Violence - dinsdag 21 november
Wat als niet één persoon, maar een heel land een trauma moet verwerken? Dit tweeluik gaat over zeer verschillende landen waar een geschiedenis van geweld een vormende invloed heeft op de samenleving en de nationale identiteit. Op deze avond vertonen we de films Devil’s Freedom en The Red Soul.  

Act. Normal. - woensdag 22 november
Wie of wat is normaal? Kunnen we het ooit worden? Wie bepaald wat ‘normaal’ is, heeft macht. Dit tweeluik gaat over het alledaagse leven van gewone mensen, en de prijs die ze betalen om normaal te doen of te worden. Op deze avond vertonen we de films Plot 35 en Ouaga Girls.       

Out of Bounds - donderdag 23 november
Binnen alle groepen, klein of groot, gelden codes over wat mag en wat niet mag. In dit tweeluik een onderzoek naar gesloten gemeenschappen, en de fysieke en mentale barrières die leden in toom houden. Op deze avond vertonen we de films The Work en One of Us.

True Enough - vrijdag 24 november 
De waarheid is true enough - misschien correct of accuraat, maar niet het hele verhaal. Tweeluik van documentaires die onderzoeken waar het verhaal van de waarheid ophoudt en dat van post-truth begint. Op deze avond vertonen we de films When You Look Away en RISK.

6 november start de kaartverkoop.

De Balie Algemene Agenda
X