Leden van Het Vrije Woord

'If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear' - George Orwell

Vrijheid van meningsuiting is een grondwettelijk recht. Het praktiseren ervan is de laatste tijd minder vanzelfsprekend. De Balie ziet het als haar taak en verantwoordelijkheid het vrije woord te stimuleren en om vrije en nieuwe gedachten een podium te bieden. Om dit doel te realiseren heeft De Balie een initiatief in het leven geroepen: de kring Het Vrije Woord.

Het gehele programma van De Balie wordt uit eigen inkomsten en samenwerkingsverbanden gefinancierd. Met de kring Het Vrije Woord hoopt De Balie haar onafhankelijkheid te kunnen waarborgen en de invulling van haar programma te kunnen verbreden, verdiepen en internationaliseren met sprekers en events die tot nu toe niet haalbaar zijn. Het  vrije woord wordt steeds minder vanzelfsprekend. Juist nú zijn vrijheid van meningsuiting en debat van onschatbare waarde.

Voor vrije geesten
U als vrijzinnig, betrokken en nieuwsgierig (aspirant)-lid van Het Vrije Woord staat hierbij vooraan en maakt de vrije programmering van De Balie mede mogelijk. Binnen de kring van gelijkgestemden bent u getuige van unieke debatten en ontmoet u sprekers die u anders waarschijnlijk nooit zou ontmoeten. In de loop van het culturele seizoen bent u welkom bij minstens twee exclusieve bijeenkomsten met interessante gasten en bijzondere sprekers, en wordt u uitgenodigd voor het jaarlijks terugkerende Lentediner van De Balie.

Daarnaast biedt het lidmaatschap van Het Vrije Woord toegang tot de programmering van De Balie, met introducé. Per voorstelling is een vast aantal entreekaarten gereserveerd voor leden van Het Vrije Woord. Ook ontvangen leden een jaarlijkse presentatie over de besteding van de giften. Tijdens deze bijeenkomst wordt inzichtelijk gemaakt hoe Het Vrije Woord op concrete wijze bijdraagt aan de verdere kwaliteitsverbetering van het programma van De Balie. Meer informatie vindt u in onze brochure

Contact
Heeft dit initiatief uw interesse gewekt? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Neem hiervoor contact op met Karlijn van de Graaf, fondsenwerving & relatiebeheer karlijn.vandegraaf(at)debalie.nl/ +31 (0)20 5535114.

 

De Kring Het Vrije Woord wordt gesteund door Stichting New Angle.

 

 

X