Geef de open samenleving ruim baan

De Balie biedt een podium aan vrije geesten met afwijkende meningen en nieuwe denkbeelden vanuit de overtuiging dat het ‘vrije debat’ en het ‘vrije woord’ de voorwaarden vormen voor een open samenleving. De Balie is dé plek waar kunstenaars, politici, denkers, opinieleiders, wetenschappers en publiek elkaar ontmoeten en commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving.

U kunt op verschillende manieren bijdragen aan de onafhankelijkheid van De Balie en het verbreden en verdiepen van de programmering.

De Balie is in hoge mate zelfredzaam en verdient ruim tachtig procent van de begroting zelf, onder meer met kaartverkoop, verhuur, horeca, coproducties, samenwerkingsverbanden en projectbijdragen. De structurele subsidie die De Balie krijgt van de gemeente Amsterdam bedraagt ongeveer achttien procent van de totale begroting. Ondanks het feit dat De Balie nauwelijks over programmabudget beschikt, worden er dagelijks programma’s gemaakt door onze programmamakers – daarbij is uw hulp erg belangrijk.

Zo is het mogelijk om een bedrag te doneren bij het kopen van een ticket, lid te worden van de kring Het Vrije Woord of op andere manieren te schenken.

Contact
Heeft u vragen of suggesties? Dan kunt u contact opnemen met Karlijn van de Graaf, fondsenwerving & relatiebeheer karlijn.vandegraaf(at)debalie.nl/ +31 (0)20 5535114


 

Ook werkt De Balie op verschillende manieren samen met diverse partners. Klik hier voor meer informatie.  

X