We zullen je missen Eberhard

Eberhard van der Laan 1955 - 2017
6 okt 2017

We rouwen om het overlijden van onze geliefde burgemeester Eberhard van der Laan. Een burgervader, ‘dappere krijger’, die geen blad voor de mond nam en zo mensen tegen zich in het harnas kon jagen, om ze daarna net zo snel weer in de armen te sluiten. Van der Laan wist de hele stad te verbinden. Het huis van het vrije woord zou niet hetzelfde zijn zonder de vrije geest van onze burgemeester. 
 
We wensen zijn naasten, in het bijzonder zijn vrouw Femke en zijn kinderen, heel veel kracht. 
 
We zullen je missen Eberhard.
 
Alle medewerkers van De Balie
 

 VANAVOND 20:00 uur in De Balie, Grote Zaal: Een ode aan onze burgemeester

Van der Laan wist de hele stad te verbinden. In die geest komen we vanavond in De Balie samen om te praten over de erfenis van Van der Laan en delen we onze collectieve herinneringen. En stellen we ons de vraag hoe we het Amsterdam waar Van der Laan ons zo trots op maakt, ‘de lieve stad’ kunnen houden die het is. Toegang is gratis, maar meld je wel even aan. Wij zorgen voor het eerste drankje.

Met o.a. Job Cohen, oud-burgemeester en politiek geestverwant. Meer namen volgen in de loop van de dag. Houd de website en social media in de gaten.


Kijktip: Operatie Interview met Eberhard van der Laan en zijn vrouw Femke

In 2016 was Eberhard van der Laan te gast in ons interviewprogramma Operatie Interview. Hij werd tot zijn grote verrassing geïnterviewd door zijn eigen vrouw Femke. We koesteren mooie herinneringen aan deze bijzondere middag. Kijk hier het fragment terug.
 
Foto: Jan Boeve / De Balie

Mededeling voor de pers: voor gebruik van bovenstaand fragment kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van De Balie via communicatie@debalie.nl of 020 - 5535 170.

X