De Balie voert 4 weken betaald partnerverlof in

en nodigt andere culturele instellingen uit te volgen
31 aug 2017

De Balie biedt met ingang van het nieuwe seizoen werknemers waarvan de partner net is bevallen 4 weken betaald verlof, en loopt hiermee voorop in de culturele sector. Momenteel heeft een werknemer recht op twee werkdagen kraamverlof met salarisbehoud. In april dit jaar werd een wetsvoorstel dat partners drie extra dagen betaald verlof had moeten geven, controversieel verklaard door het demissionair kabinet. De uitbreiding van het verlof zou ‘dermate impact hebben op de begroting, op gemeenschapsgelden’ dat het onderwerp deel van de formatieonderhandelingen zou moeten worden. In navolging hiervan besluit De Balie niet langer op overheidsmaatregelen te wachten met uitbreiden van het partnerverlof, en zelf het heft in handen te nemen.

Het thema is al langer onderwerp van discussie, zowel onder medewerkers als op het podium. In januari organiseerde De Balie in samenwerking met Rutgers het programma: Nooit meer papadag. (Kijk hier terug) Het partnerpanel, politici, schrijvers, reclamemakers en het publiek discussieerden over alle praktische bezwaren rond partnerverlof, welke oplossingen en alternatieven mogelijk zijn, en welke onzichtbare oorzaken ten grondslag liggen aan het magere verlof voor Nederlandse partners. De conclusie was helder: twee dagen partnerverlof is écht achterhaald! Onder andere naar aanleiding van dit debat besloot De Balie dat uitbreiding van het partnerverlof onontbeerlijk is.

Zakelijk directeur De Balie Jolanda Beyer:

"Het is de hoogste tijd om het huidige betaalde verlof voor de niet-dragende partner uit te breiden. Op deze manier levert De Balie een bijdrage aan een goede balans tussen werk en privé voor beide partners. Uitbreiding van partnerverlof draagt bovendien bij aan de gelijkwaardigheid van ouders, en aan emancipatie van zowel mannen als vrouwen. Wij zien alleen maar voordelen en in navolging van alle debatten, zowel aan de lunchtafel als in onze zalen, voegen we nu de daad bij het woord. We nodigen andere culturele instellingen uit te volgen.”

Het partnerverlof kan aaneengesloten worden opgenomen door medewerkers met een vast dienstverband, binnen 16 weken na de bevallingsdatum.

Nooit meer papadag – 23 januari 2017, De Balie. Redactie: Mirthe Frese 
 

X