THREE YEARS OF MUSIC HISTORY - Gerrit P

1 maart t/m 29 maart

Kunstenaar en grafisch ontwerper Martijn Pool (1985), die meestal werkt onder zijn undercovernaam Gerrit P., vertelt door middel van zijn werken verhalen die zijn kijk op de wereld laten zien. Dit zijn grappige, donkere, kritische en geestige verhalen. Gemaakt met invloed van zijn passies typografie, muziek, fotografie, kranten, actualiteit, sport en geometrische vormen.

Voor de expositie bij De Balie heeft hij collages uit drie series (Three, Music History, Music History II) samengebracht tot het totaal kunstwerk THREE YEARS OF MUSIC HISTORY. Bestaande uit originelen en prints. In deze series combineert hij foto’s van beroemde figuren met songteksten van bestaande muzikanten, getypt met een typemachine. Door de figuren uit te knippen, worden ze geïsoleerd. De muziek vertelt hun verhaal. Of in ieder geval het verhaal wat in de media verteld wordt. De driehoeken zijn een stille ode aan het Kubisme.

THREE YEARS OF MUSIC HISTORY is een terugblik op grote verhaallijnen van de afgelopen jaren in de wereld van politiek, cultuur en sport, een kritische noot naar de sensatiezucht van de media, en een kijkje in het brein en het gevoel voor humor van de kunstenaar.


De kunstwerken zijn los te koop.
WWW.GERRITP.COM
E-mail: martijngerritpool@gmail.com
Instagram: @MARTIJNPOOL 

X