Home page_sort, page_date

Roos Eelman 'bianconero'

november 2017

Roos Eelman heeft in de serie bianconero fotografie en schilderkunst samen laten smelten. Roos vindt haar inspiratie in beelden die zij vastlegt met haar camera. Deze foto’s zijn vervolgens het startpunt van haar schilderijen. Een groot deel van de figuratie wordt (in meer of mindere mate) geabstraheerd. Op deze wijze verbindt zij het figuratieve met haar, zo eigen, abstracte manier van werken. Ze trekt daarmee een parallel met de letterlijke verbinding van bruggen en zelfs met de wijze waarop een pad in het park de verbinding is tussen begin en eindpunt. Het gebruik van slechts wit en zwart (bianconero) geeft de werken meer dramatiek, mysterie en contrast zoals het contrast ook zit in de figuratieve elementen ten opzichte van het abstracte. Met al genoemde aspecten weet Eelman een geheel eigen sfeer aan de oorspronkelijke foto’s te geven.


Roos Eelman (Amsterdam, 1972) is in 1999 afgestuurd aan de Accademia di belle Arti di Brera in Milaan. Daarvoor volgde zij tekenopleidingen in Amsterdam en San Francisco. Tijdens haar studie werd zij onder andere genomineerd voor de Prix du Rome.

Het werk van Roos Eelman is opgenomen in vele privé en zakelijk collecties, tevens is haar werk gerealiseerd en geëxposeerd in publieke ruimten. In Nederland wordt zij gerepresenteerd door Cornelis \curated:


 

X