Home page_sort, page_date

Edith Brouwer

20 mei - 3 juni

Naar aanleiding van het evenement Nacht van Rome: Stad van Zeven Zonden op 20 mei 2017 maakte Edith Brouwer een groep linoleumsneden geïnspireerd door de zeven hoofdzonden en de stad Rome.

Een belangrijke component in Ediths werk is de gemoedstoestand die zij kalme chaos noemt (naar de titel van het boek van Sandro Veronesi). In haar ogen betekent dit een gestemdheid waarin het verlangen om alleen te zijn samen gaat met het verlangen om bij iets of iemand anders te horen. Het is een positief gevoel, maar gaat gepaard met veel twijfels. Met die twijfels benadert ze ook de zeven zonden: want wanneer verandert een positieve handeling in een zonde? Waar liggen de grenzen en bestaan er eigenlijk wel grenzen?

Eind jaren 80 woonde Edith Brouwer zelf een jaar in de Eeuwige Stad. Ze voelde zich toen una vera Romana en is van deze magische stad gaan houden - ze wordt er rustig van de chaos. Edith is samen met Erik Timmermans eigenaar van Atelier Open in Amsterdam, waarbinnen zich een linoleumdrukkerij bevindt. De linoleumsnede werkt volgens hetzelfde principe als de houtsnede en de welbekende aardappelstempel: nadat een linoleumplaat met een guts is bewerkt, worden de hoger gelegen delen ingeïnkt en handmatig met een pers afgedrukt op papier. In de linoleumdrukkerij van Atelier Open maakt Edith zelf vrij werk alsook portretten en ander werk in opdracht. Daarnaast worden in het atelier regelmatig cursussen en workshops georganiseerd waarbij eigen linoleumdrukken kunnen worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie op: www.atelieropen.nl en www.facebook.com/atelieropenamsterdam
 

X