Nobodys dick is big when you think of how small we are in this universe

Nastia Cistakova: 1 mei t/m 1 juni

“Nobody’s dick is big when you think of how small we are in this universe” is een verzameling werk dat gaat over het geobsedeerd ergeren van Nastia aan alles en iedereen. De ergernis is zo belangrijk dat het tevens een fascinatie is. De ergernis en de fascinatie ontstaan door het idee dat alles wat we doen in het leven zinloos is en daarom absurd.

Mensen zijn een leven lang op zoek naar betekenis is alles wat ze doen of gaan doen waardoor ze van alles verzinnen om die leegte te vullen. Zinloos dus. Echter is zinloosheid niet iets negatiefs, maar iets wat zonder positiviteit of negativiteit op zichzelf staat en zijn eigen emotie draagt. Het weergeven van deze onzinnigheid uit Nastia met nog meer onzin, om zo aandacht te blijven trekken voor dat wat onzinnig is. De onderwerpen in de tekeningen zijn voor korte fragmenten ontremd sociale interacties. Communiceren en taal is al vrij lastig en is vooral te voelen in sociale regels, uitspraken en de verwarring die hierin kan ontstaan. Hierin speelt Nastia een spelletje met de kijker en de betekenis die hij of zij geeft aan de situatie die zij voorlegt.

Over
Nastia Cistakova is een 'human-sized female person'. Afgelopen zomer is ze afgestudeerd van de opleiding illustratie en is boos op de wereld. Ze probeert met een hoge dosis humor, absurditeit en brutale uitspraken mensen wat langer stil te laten staan bij verschillende onderwerpen. In haar vrije tijd maakt ze lange wandelingen langs beerputten en maakt voor haar plezier tekeningen die mensen rot laat voelen. 

Kijk hier voor meer over Nastia en volg haar hier op Instagram.

X