Home page_sort, page_date

GROEPS EXPOSITIE

Maart 2017

Een keer per jaar organiseerd onze curator, Myrthe Nijboer, een speciale groepsexpositie in De Balie. Verschillende jonge kunstenaars krijgen de kans om hun werk te exposeren. Op die manier wil De Balie een podium zijn voor jong talent. Schilderijen, illustraties, fotografie, installaties – sinds de start in 2012 is er een breed scala aan kunstwerken getoond.

Charmaine de Heij / Anne Linde Dejong / Lotte Teussink / Riky van Deursen

Charmaine de Heij zoekt in haar fotografie de grenzen op tussen haar dromen en de realiteit. Fotografie is haar visuele dagboek. Inspiratie komt uit gebeurtenissen, gedachtes en het nachtleven. Zij visualiseert haar utopie, waarin veel kleur voorkomt en vervreemding. Experimenteren is iets wat Charmaine nodig vindt in uitvoeren van haar beelden. De positieve prikkels die het experimenteren bij haar opwekken, zet ze altijd om in wat nieuws. Iedereen is welkom om een kijkje in haar hoofd te nemen.
charmainedeheij@gmail.com // http://www.chrmn.carbonmade.com

Anne Linde Dejong is een jonge autodidacte fotografe, geboren op 4 juli 1992 in Maastricht. Momenteel woont Anne Linde in Amsterdam en is zij bezig met haar laatste jaar van de studie geneeskunde. Haar ultieme droom is om een fotograferende dokter te worden. Analoge fotografie is haar favoriet. Het spoort haar aan om aandacht te besteden aan ieder specifiek moment en het verstrijken van tijd. Anne Linde fotografeert vaak haar broers en zussen, naakt en haar vrienden. De intimiteit die zichtbaar is in naakte lijven intrigeert haar, het is een plek waar je mag komen; een heiligdom.
www.annelindedejong.nl

Lotte Teussink is beeldend kunstenaar in Rotterdam. Ze specialiseert zich in schilderen en tekenen. Haar atelier bevindt zich in het Groothandelsgebouw naast het Centraal Station, en is op afspraak te bezoeken. Lottes werk is surrealistisch en sprookjesachtig, met veel aandacht voor het menselijk portret. Kenmerkend zijn de grote ogen, en het (vaak) ontbreken van een mond. De figuren zijn raadselachtig, en hun blik kinderlijk vragend. Een lithografie is een ouderwetse vlakdruktechniek waarbij met vette inkt en krijt op een steen wordt getekend. Daarna wordt de steen rond de tekening weggebeten met een zuurlaag, en kan met vette inkt de tekening worden afgedrukt.
http://www.lotteteussink.nl // info@lotteteussink.nl // 0622970369

Pindarots, een Nederlands Indonesische artiest (aldus “pinda”) kreeg ooit een Zweedse naam, heeft een Surinaamse broer en zijn indo vader rockt zijn klompen in “oosterblokker”. Geleidt door gevoel ontstaan er ruwe figuren op zijn doek. Wilde kwaststrepen in een typisch kleurenpalet typeren Pindarots.
www.pindarots.com // instagram.com/pindarots.artist // facebook.com/pindarotsartist // mail@pindarots.com


Riky van Deursen, beeldend kunstenaar, autodidact, geboren en getogen in Utrecht en sinds een paar jaar woonachtig in Amsterdam. Op deze expositie zijn twee encaustic schilderijen te zien. De schilderijen van Riky van Deursen staan in het teken van kleur en vorm. Riky heeft vooraf geen specifiek beeld in gedachten, ze focust zich op de kleuren en de schilderijen ontwikkelen zich tijdens het schilderen. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende technieken. Meer werken van Riky zijn te zien op haar website.
www.rikyart.nl // riky1962@hotmail.nl
 

X