Home page_sort, page_date

Sanne Kabalt

januari 2013

Dissimilitude

Sanne Kabalt maakt foto- en video-installaties die psychologische thema’s zichtbaar maken. De gehele maand januari toont Kabalt in de Balie beelden uit Dissimilitude in het café en het project sympathy / antipathy / ignore op de Open Muur.

Dissimilitude (ongelijkheid)

Je kunt zo verschillen van jezelf, en zo overeenkomen met een ander. Wanneer we een portret bekijken trekken we instinctief conclusies over de persoon op de foto. We nemen aan dat we begrijpen wie iemand is en hoe diegene is. In Dissimilitude bevraagt Kabalt deze aannames en gebruikt ze.

sympathy / antipathy / ignore

Het werk sympathy / antipathy / ignore is gebaseerd op de Szondi-test uit de psychiatrie, waarbij een patiënt gevraagd wordt om te kiezen uit acht gezichten en deze keuze gevolgen heeft voor de diagnose van die patiënt. Kabalt daagt de kijker uit om zelf ook een keuze te maken uit de gezichten die zij presenteert en na te denken over wat die keuze zegt over jou.

Opening en vertoning Loom

Sanne Kabalts nieuwste werk is een korte video met de titel Loom. Deze video wordt éénmalig vertoond in de Balie op vrijdag 4 januari om 21.00 in de Grote Zaal. Ook zal Sanne Kabalt deze avond een korte introductie op haar werk geven en de expositie openen.
www.sannekabalt.com

X