Home page_sort, page_date

Mikko Kuiper - 5 days off

maart 2013

Deze maand exposeert Mikko Kuiper (www.mikkokuiper.nl) in de Balie. Op de muur onder de trap hangt 'Bad', een ode aan Michael Jackson, het cassettebandje en de vrouw. Daarnaast hangt een deel van het drieluik 'See no evil, hear no evil, speak no evil', waar 7-inch vinyl in verwerkt is, aan de muur bij de bar. Dit ook in samenwerking met 5 Days Off.

 
De Nieuwe Pers (DNP) interviewde Mikko over zijn expositie:
 

'''Deze generatie groeit op met internet en alle vrijheid die daarbij komt kijken. Daar kun je tegenin proberen te gaan, maar dat gevecht ga je hoe dan ook verliezen.” (...) Mikko is er groot voorstander van dat platenmaatschappijen en artiesten manieren verzinnen om hun muziek gratis op internet aan te bieden. Zelf maakt hij zich er ook niet druk om, hij steekt liever zijn tijd en energie in het maken van nieuwe dingen dan zich druk te maken of er iets gejat wordt. (...)

''Nate Dogg is een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen, net als beeldend kunstenaar Jackson Pollock. Ik zou niet weten waarom Nate Dogg een mindere kunstenaar zou zijn dan Pollock.”

X