Home page_sort, page_date

Hugo Bes

april 2013

‘Trots op mijn Auto’ is een locatievoorstelling en een foto-expositie gebaseerd op echte verhalen van trotse autobezitters uit Amsterdam Noord. Ze geven een opmerkelijke inkijk in het leven van de trotse eigenaren.
 
Blik Bijzonder heeft de verhalen verzameld door middel van culturele interventies in de wijken van Amsterdam Noord. Ze zijn helemaal de wijk ingedoken en zijn zelf even Noordeling geworden. De ontmoetingen leverden prachtige verhalen op over overwonnen angsten, het zware arbeidersleven, de weemoed van het Mosplein, de verschillen tussen jong en oud en de liefde voor Noord.
Fotograaf Hugo Bes heeft naar aanleiding van deze verhalen een serie portretten gemaakt van de verhalen-eigenaren en hun auto.
 
Theatermakers en muzikanten hebben de bijzondere verhalen omgezet in theaterscènes en liedjes.   
Deze unieke vertellingen waren te zien in een locatie-theater-voorstelling tijdens het cultureel festival Wintersbinnen 2012.
 
Lees op www.blikbijzonder.nlmeer over de verhalen en de werkwijze van Blik Bijzonder.
Bekijk meer over de fotograaf op www.hugobes.com
 
 
‘Trots op mijn auto’ was voor mij het hoogtepunt van Winters Binnen 2012. 
Waarom? 
Omdat hier een bont gezelschap theatermakers, buurtbewoners, acteurs, gidsen en muzikanten op zomaar een koude winteravond, als het hier anders leeg en stil is, alles tot leven brachten waarom ik trots ben op het Mosplein in Amsterdam Noord. 

Chris Keulemans
Artistiek Directeur WintersBinnen en Tolhuistuin

(en voormalig directeur de Balie)
 

X