Home page_sort, page_date

Jeroen Timmer

mei 2013

De straatfoto's van Jeroen Timmer zijn registraties van kleine verhalen die continu, maar kortstondig, in de stad plaatsvinden.
Doorgaans is er niet veel tijd om een dergelijk vluchtig moment vast te leggen. Mensen, dieren, structuren, patronen, boodschappen of andere objecten bewegen en veranderen constant. Hierdoor vinden er onverwachte clashes plaats. Door hier op te letten, maar niet noodzakelijk naarstig naar te zoeken, vindt Jeroen Timmer zijn beelden. Timmer ziet het vooral als een klein proces dat in zijn achterhoofd meedraait. Geregeld vallen objecten op hun plek en 'herkent' hij een foto. Een belangrijk criterium hierbij is dat het beeld op het moment zelf, bij het zien, een subtiele emotie oproept. Dit kan een lach of een ach zijn.

Van huis uit is Jeroen Timmer ontwerper - in 2009 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Vanuit die hoedanigheid fotografeert hij ook. "Hoewel ik de compositie van een beeld in de gaten houd en zorg dat het verhaal zo duidelijk mogelijk wordt verteld, maak ik geen foto's met een hoog decoratiegehalte. Hiernaast komen situaties die bedoeld grappig of opvallend zijn ook niet door mijn selectie. Het altijd kijken en vastleggen wat mij raakt, houdt mij scherp en zo veel mogelijk in het moment."
-
Drie maal in de week een verse foto op: www.facebook.com/jeroentimmer
Een selectie uit drie jaar foto's: www.flickr.com/jeroen-timmer
Ontwerpwerk van Jeroen Timmer: www.uitmijnhoofd.nl / www.envelopebook.com

X