Home page_sort, page_date

Kwennie Cheng

mei 2013

Voedseltechnologie heeft de potentie om onze levens ingrijpend te veranderen. In ‘A pinch of tech’  verkent illustrator Kwennie Cheng de grote rol die voedsel speelt in de steeds veranderende verhouding tussen mens, natuur en technologie. Op het eerste gezicht lijken natuur en technologie elkaars tegenpolen te zijn, maar is dat nog wel het geval? Nieuwe technologie integreert zich zo goed in onze dagelijks bezigheden, dat ze aanvoelen als onze 'tweede natuur'. Ook lijkt de scheidslijn tussen technologie en natuur, waar het ene ophoudt en het andere begint, steeds vager te worden. We zijn niet zeker van het verschil en leven in een gehybridiseerde wereld.

In voedsel komen deze twee werelden samen. De innovatie en verbeeldingskracht die gepaard gaan met nieuwe voedselconcepten lenen zich uitstekend voor een serie illustraties waarin de concepten door middel van visuele woordspelingen worden verbeeldt.

 Kwennie Cheng (1989) is freelance illustrator in Amsterdam. In 2012 studeerde ze af aan de AKV St. Joost te Breda. De invloed van wetenschap en technologie op de maatschappij speelt een grote rol in haar werk. Naast haar werk als illustrator is ze editor bij Illustration Daily, een online platform voor illustrators die commentaar willen geven op actuele gebeurtenissen.

X