FOAM & De Balie - Tim Hetherington

juli 2012

Foam en De Balie presenteren een bijzondere avond over de Brits-Amerikaanse fotograaf Tim Hetherington (1970-2011, UK). Aanleiding is de eerste tentoonstelling van Tim Hetherington in Nederland, Infidel. Tim Hetherington zocht naar alternatieve manieren om conflicten in beeld te brengen en inzichten te geven in menselijke ervaringen als gevolg van oorlog. Deze expositie is te zien in Foam Museum.

In 2011 kwam hij tragisch om het leven bij het uitvoeren van zijn werk in Libië. De avond gaat over hoe je er als fotograaf voor kunt zorgen dat je andere vragen stelt, voorbij gaat aan het spektakel van conflictfotografie, en je je publiek werkelijk interesseert. 

Gasten: James Brabazon , Max Houghton, Stephen Mayes

Max Houghton is Senior Lecturer in Photography University of Westminster. Zij zal een korte geschiedenis geven van verschillende benaderingen van conflictfotografie en hoe het werk van Hetherington zich daartoe verhoudt.

James Brabazon is documentairemaker, journalist en fotograaf. Samen met Tim Hetherington was hij van 2003-2007 in Liberia. Hij vertelt over die periode en over de aanpak en persoonlijkheid van Tim Hetherington.

Stephen Mayes is directeur van The Estate of Tim Hetherington, NY. Hij zal vertellen over mannelijkheid, agressie en oorlog in relatie tot het werk van Hetherington. Daarna is er een gesprek en gelegenheid tot het stellen van vragen.

Exclusief voor deze gelegenheid wordt aansluitend de recent uitgekomen documentaire Which Way is the Frontline from Here. The Life and Time of Tim Hetherington van Sebastian Junger getoond.

X