Home page_sort, page_date

Roos Eelman - Galleria

november 2016

'Galleria' (150x160cm) is een moment waar beeld, gevoel en omgeving samenkomen. Het beeld van de galerij, de bijzondere en duizelingwekkende emotie die je krijgt als je er doorheen loopt, naar boven kijkend, en de omgeving die om je heen wegsmelt. 

Het is één van de eerste werken voor een nieuwe serie, waarin fotografie een geïntegreerde rol speelt in het schilderij. 

"In een wereld waar alles steeds sneller gaat, gaan we vaak gedachteloos voorbij aan ogenschijnlijk niet beduidende objecten/gebouwen. Maar af en toe wil ik even de tijd stil leggen en een fragment vangen en met andere ogen kijken naar wat ik om me heen zie. Uit haar normale context gehaald, krijgt het beeld een nieuwe dimensie; een ander verhaal. Met fotografie kan ik het exacte beeld vangen, met abstracte schilderkunst kan ik er gevoel en ruimte aan geven. Waar abstracte schilderkunst samensmelt met fotografie, worden twee werelden één."

Roos Eelman (Amsterdam, 1972) is in 1999 afgestudeerd aan de Accademia di belle Arti di Brera in Milaan. Daarvoor volgde zij tekenopleidingen in Amsterdam en San Francisco. Tijdens haar studie werd zij o.a. genomineerd voor de Prix du Rome. 
Het werk van Roos Eelman is in vele privé en zakelijke collecties opgenomen en haar werk is gerealiseerd en geëxposeerd in publieke ruimte. 

Roos Eelman
www.rooseelman.com
mail@rooseelman.com

X