Allon Verheul - Papiersnijwerken

1 tot 29 september

Allon Verheul ( 1987 ) heeft zijn kunstopleiding genoten aan de Ruud Wackers Kunstacademie te Amsterdam. Na het succesvolle afronden van deze opleiding volgde een aanvullende opleiding in Barcelona, waar Allon in contact kwam met diverse moderne en alternatieve vormen van kunst, waarbij de interesse en werkrichting voornamelijk lagen op het werk in 3-D, tekenen en installatiekunst. Bij zijn terugkomst naar Nederland stortte hij zich op het tekenen ( vaak in combinatie met waterverf ) van onderwerpen, waarbij de realistische en surrealistische vormen in elkaar over gaan. Zijn kunst moet uiteindelijk zijn eigen identiteit krijgen door het materiaalgebruik, de vorm, de setting en de compositie.

Naast tekenen en schilderen heeft Allon zich ook gespecialiseerd in papieruitsnijdingen, waarvan op deze expositie een serie te bezichtigen is. Het onderwerp van deze serie papieruitsnijdingen is “Gevogelte”, dat geïnspireerd is op de Oost - Europese folklore (met name het Russische folklore ). In deze papieruitsnijdingen laat de kunstenaar een realistische compositie zien waarbij surrealistische lijnen en vormen terug zijn te vinden.

De papieruitsnijdingen zijn gemaakt met behulp van een scalpel ( exacto mes) om een zo precies mogelijke voorstelling uit te snijden. De papierkeuze is afhankelijk van de grootte, dikte en compositie van de voorstelling, die gekozen is. De kleur van het papier is ook een essentieel aspect, waarbij de keuze afhangt van het onderwerp en de emotie. Wat papieruitsnijdingen zo interessant maakt is dat er duidelijk een einde aan zit. Het is niet zoals schilderen dat je eindeloos door kan gaan, dat is wat deze kunstvorm zo interessant maakt. Alles is met elkaar verbonden en het maakt niets uit hoeveel gaten in het papier uitgesneden zijn. Het vormt uiteindelijk uit zichzelf een geheel. Eenmaal begonnen is er geen weg terug en dat maakt de uitdaging zo interessant.

Voor meer info zie facebook of instagram.
 

X