Ton Mensenkamp, Imke Abma en Michiel Wijnbergh

15 juli t/m 7 augustus 2016

Toen Ton Mensenkamp, glaskunstenaar, 65 werd, organiseerde hij met zijn vrienden Imke Abma en Michiel Wijnbergh een expositie in De Balie in Amsterdam. Nu, 5 jaar later, is het tijd  voor een herhaling met nieuwe werken.

Ton is gefascineerd door glas, het vuur, de ovens, het blazen,  processen waardoor je van te voren nooit precies weet hoe het er uit komt te zien en hoe het licht door een object zal spelen. Er zijn geblazen vazen, kleurige seizoenschalen en glaspanelen om voor een raam te hangen.

Imke Abma toont wederom bronzen en stenen sculpturen en objecten gemaakt van oud boerengereedschap, onderdelen van landbouwmachines of andere schijnbaar waardeloze gebruiksvoorwerpen die zij her en der tegenkomt.

Michiel Wijnbergh komt met een serie straatfoto's. De resultaten van een open blik en veel geduld. Vooral schaduw en reflecties geven zijn werk een verrassend perspectief.

Wat de drie bindt is het plezier in het maakproces. Voordat je begint is er niets, aan het eind van het proces is er iets ontstaan om, zoals Matisse dat zei: gewoon van te genieten.

Meer info:

www.tonmensenkamp.nl

imke.abma@xs4all

www.wijnbergh.nl

X