Home page_sort, page_date

Cleo Campert: After

oktober 2013

Fotograaf Cleo Campert over de tentoonstelling: After


"Dit jaar bestaat house 25 jaar. Een kwart eeuw is een lang bestaan voor een fenomeen als house, dat ooit bekoorde om het radicaal nieuwe. 
Vandaar mijn invulling met grotendeels nog niet vertoond werk uit mijn archief om dit jubileum te vieren: de afterparty. 

Uitgaan is een roesopwekkende, haast religieuze ervaring. Het bindt mensen, laat ze opstijgen uit de dagelijkse sleur, de house maakte het feest compleet met nieuwe muziek, mode, drugs en rituelen. Om de roes te laten voortduren, de drugs te laten uitwerken, ontstond de afterparty: willen we dat deze roes ophoudt? Nee, we gaan door…
 

In 1989 begon ik als huisfotograaf in de bekende club RoXY in Amsterdam, ook op feesten fotografeerde ik er lustig op los tot in 1993. De tweede helft van de jaren 90 bedacht en fotografeerde ik vooral reportages over de housescene voor kranten en tijdschriften, ik kreeg een wat afstandelijker blik. De afterparties van deze feesten brachten me op de meest bizarre plekken, zoals boten, kraakpanden en hippiefestivals; in deze geest zijn de tentoonstellingen. Ze vinden plaats tijdens het Amsterdam Dance Event. De tentoonstellingen zijn onderdeel van ADE Playground."

http://cleocampert.nl/
X