Home page_sort, page_date

Bart Eysink Smeets

Augustus 2015

'Kunst voor boven de bank - het verzameld werk' door Bart Eysink Smeets. Vijftig werken komen voor één keer samen in een overzichtstentoonstelling.

Als kunstenaar is ‘verkoopbaarheid’ altijd een dilemma. Verkoop je goed, dan is er misschien iets mis met je integriteit, maar verkoopt je niets, dan is het ook zo afgelopen met je praktijk.

Het verschil (of de overlap) tussen goede kunst en verkoopbare kunst is vaak te definiëren met de vraag: ‘ziet het er goed uit boven de bank?’. Een vraag die vooral achteraf wordt gesteld, want als een echte kunstenaar neem je deze vraag natuurlijk niet mee in het creatief proces.

Bart Eysink Smeets besloot om juist met die vraag het proces te beginnen. Sinds 2013 kan je een kunstwerk bestellen dat perfect bij je bank past. Inmiddels heeft hij al meer dan vijftig werken gemaakt die boven vijftig banken hangen. Allemaal met tevreden eigenaren.

De vijftigste bank voor boven de bank is de aanleiding voor een overzichtstentoonstelling. Alle vijftig eigenaren zijn bereid gevonden om voor één keer hun werk uit te lenen voor een grote expositie in De Balie, Amsterdam.

Dus kom van je bank om die van een ander te bekijken.

www.kunstbovenbank.nl

Met dank aan de eigenaren: Amy van der Veer, Krista Rozema, Kara Fraser, Olaf Kampman, Sasa Ostoja, Erik Kessels, Theo Wesselo, Steven de Peven, Aukje Dekker, Karin Montage, Rik Eysink Smeets. Pien van Grinsven, Irene Brok, Thijs van Dijk, Balie Amsterdam, Cleo de Brabander, Daan Meeuwig, Daphne Linthorst, Eefje Suijkerbuijk, Bernhard Haacker, Gijs van den Berg, Grietje Schelvis, Jason Page, Kiki Vonk, Lieselot Moed, Loes Faber, Familie Vonk, Maya Bierenbroodspot, Meeus van Dis, Patricia Hofstede, Peggy de Bruin, Sanne Wiemers, Stadsschouwburg Amsterdam, Tessel Bruhl, Thalia de Jong, Zoenina Schaad, Thijmen van der Steen en alle eigenaren die anoniem willen blijven.
 

X