Home page_sort, page_date

Thomas Sykora

April 2015

Thomas Sykora studeerde af aan de KABK in Den Haag en werkte daarna aan de Ateliers in Amsterdam. Op dit moment werkt hij als freelance filmmaker. Hij pakte vorig jaar voor het eerst weer zijn camera om vrij werk te maken en dat resulteerde onder andere in deze filmische serie over het Amerikaanse westen.

“Afgelopen winter reisde ik door ‘the west’, een uitgestrekt gebied van wildernis afgewisseld met eilandjes van menselijkheid. Als je beter kijkt dan zie je dat er eigenlijk geen wildernis meer is, dat de balans tussen natuur en cultuur zoek is en dat ‘the west’ in crisis verkeert."

Wallace Stegner was optimistisch toen hij in 1969 schreef: ‘One cannot be pessimistic about the West. This is the native home of hope. When it fully learns that cooperation, not rugged individualism, is the quality that most characterises and preserves it, then it will have achieved itself and outlived its origins. Then it has a chance to create a society to match its scenery.” Hoe ver lijken wij daar nu vandaan te zijn.”

www.thomassykora.com
tvsykora@gmail.com

X