Home page_sort, page_date

GROEPS- EXPOSITIE

April 2015

Gecureerd door De Balie

NIENKE SLOTBOOM
Nienke Slotboom (1985) studeerde modevormgeving aan de kunstacademie in Arnhem en behaalde haar Masters aan het Institut Français de la Mode in Parijs. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest voor internationale modehuizen, heeft Nienke zich gevestigd in Amsterdam waar zij werkt als zelfstandig grafisch ontwerper, illustrator en keramist.

In haar werk wordt Nienke geïnspireerd door het begrip natuur in de breedste zin en experimenteert zij met vorm en restvorm. Haar werk omschrijft zich als figuratief en realistisch. Zowel haar grafisch werk als keramiek zijn online te koop.

Nienkeslotboom.tumblr.com
Nienke.slotboom@gmail.com

LISA WIERSMA
Lisa Wiersma begon aan de Gerrit Rietveld Academie, maar studeerde uiteindelijk af als kunsthistoricus. Voor het maken van tekeningen, prenten en schilderijen werd ze daardoor echter alleen maar enthousiaster. Naast werkzaam te zijn als kunsthistoricus, is zij dan ook sinds een paar jaar als kunstenaar en illustrator actief.

www.lisawiersma.nl
wiersma.lisa@gmail.com

MARIA SMITS
Hoe verklaar je de wereld aan jezelf? Deze vraag is tegelijkertijd het enige antwoord dat ik kan geven om de inhoud van mijn werk te verklaren. Ik maak beelden, tekeningen en etsen, en was uitgenodigd om op verschillende locaties in Nederland, Duitsland en de VS werken “ in situ” te maken.

Na mijn opleiding aan de Koninklijke Academie te Den Haag, werkte ik in Nederland en de VS ( Houston) als zelfstandig
kunstenaar. Sinds oktober 2013 heb ik een atelier op de Haagweg 4 , B05, in Leiden.

Belangrijke kunstenaars die mijn werk en denken beïnvloeden zijn Joseph Beuys, Francis Bacon en Louise Bourgouis. Onderwerpen als : hiërarchie, moraliteit , geloof, heiligheid en seksualiteit spelen een belangrijke rol in de keuze van mijn onderwerp. Momenteel werk ik aan een groot tekenproject, Project Sonate 11000+. Een speciale publicatie in boekvorm is onlangs verschenen over deel een van het project. Voor meer informatie: www.projectsonata.com

maria.smits@xs4all.nl
0644468094

DIRK EN REEF
Wij; Dirk(Verweij) en (Nadine) Reef zijn een creatief duo uit Amsterdam, beide in bezit van een kunst diploma
(Reef - ArtEZ, Verweij - Rietveld).

Titel werk: 1730-2015.
Deze serie (van oorspronkelijk 6 werken) is tot stand gekomen door onze fascinatie voor oude schilderijen.
Ze waren in de tijd dat ze geschilderd werden vaak baanbrekend, maar vergeleken met onze huidige beeldcultuur,
vaak vrij statisch en technisch. Wat zou er gebeuren wanneer we twee schilderijen zouden vermengen tot een nieuwe compositie? Het antwoord op deze vraag is het resultaat hier. Zo ontstonden er in tegenstelling tot het eenzijdige, nieuwe spannende, prikkelende beelden.

Werken hier tentoongesteld komen uit de vrij toegankelijke database van Rijksmuseum Amsterdam.

dirkenreef@hotmail.com
0643200235
www.nadinereef.nl
 

X