Podium / 24 feb 2014 / 20:00

Arnon Grunberg ontmoet Stefan Hertmans

In deze aflevering van 'Arnon Grunberg Ontmoet...' spreekt Grunberg met de Belgische auteur Stefan Hertmans. Hertmans is auteur van een literair en essayistisch oeuvre (poëzie, roman, essay, theatertekst, kortverhaal) dat hem in binnen- en buitenland bekend maakt. Grunberg spreekt met hem over de Eerste Wereldoorlog, n.a.v. Hertmans' roman Oorlog en Terpentijn, en de schrijver als handelsreiziger.

Over de serie
'Arnon Grunberg Ontmoet...' is een gesprekkenreeks in De Balie (2e seizoen) waarin de schrijver in gesprek gaat met prominente denkers, schrijvers en politici. Grunberg sprak onder anderen met Fred Teeven, Job Cohen, Peter Vandermeersch, Micha Wertheim en Tomas Sedlacek.

Over Stefan Hertmans
Stefan Hertmans (Gent, 31 maart 1951) is auteur van een literair en essayistisch oeuvre . Hiermee vergaart hij roem in binnen en buitenland. Zijn gedichten en verhalen verschijnen in het Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens, Kroatisch, Duits en Bulgaars. Als docent is hij verbonden geweest aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij gaf lezingen aan de Franse Sorbonne, de universiteiten van Wenen, Berlijn en Mexico, maar ook aan de Library of Congress in Washington en de University College London.

Hij publiceerde onder meer in The literary Review (Madison, USA) The Review of contemporary fiction (Illinois, USA), Grand Street (New York) en Trouw. Verder werkte hij mee aan tijdschriften als zoals Raster, De Revisor, Het Moment, NWT, Yang, Dietsche Warande & Belfort, Poëziekrant, Parmentier .Van 1993 tot 1996 was hij redacteur van het Nederlandse tijdschrift De Gids, hij recenseerde voor De Morgen en schreef de boekenbijlage van De Standaard.

Literatuur Arnon Grunberg:
 

De Asielzoeker Onze Oom
Tirza Gstaad
Figuranten De Man zonder Ziekte
Blauwe Maandagen Buster Keaton lacht nooit
De Joodse Messias  


Literatuur Stefan Hertmans:
 

Oorlog en terpentijn  
De mobilisatie van Arcadia  
De val van vrije dagen  
Je portret  
Waarover men niet spreken kan  
X