• Stadsleven: Discrimineren met data
Podium / wo 31 mei / 20:00

Stadsleven: Discrimineren met data

Algoritmes worden op steeds grotere schaal ingezet om het gedrag van burgers te definiëren en te voorspellen. Op basis van deze voorspellingen worden vervolgens beslissingen genomen, die verregaande en onomkeerbare invloed hebben. Discrimineren met data lijkt een Orwelliaanse dystopie, maar is al meer werkelijkheid dan je denkt.

Programma

- Martijn de Waal, co-auteur van 'De Platformsamenleving. Strijd om publieke waarden in een online wereld', komt vertellen hoe platformen als Uber, Facebook of Airbnb er ongemerkt voor zorgen dat onze publieke belangen verloren gaan.
- Per skype hebben we Sara Green Brodensen van de Deense startup Deemly te gast, die werkt aan een systeem om al je online scores tot één score bij elkaar te brengen, aan de hand waarvan dan bijvoorbeeld je betrouwbaarheid kan worden vastgesteld. Waarom zouden we dit willen?
- Onze partner EYE zal het thema weer op een bijzondere manier aanvliegen met onontdekt materiaal uit hun archief.

Over Stadsleven
Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Vaste partners zijn De Groene Amsterdammer en EYE Filminstituut.​

X