• Sport, De vuist van verzet
Podium / do 12 okt / 20:00

Sport, De vuist van verzet

Hot Game #2

De buitenwereld dringt zich meer en meer op aan de sportwereld. Waar polariseren de norm lijkt geworden en verbinden welhaast een daad van verzet, wordt het tijd dat de sport zijn verantwoordelijkheid neemt. Zeker ook in Nederland. Want sport kan bij uitstek een weerwoord bieden tegen groeiende maatschappelijke tegenstellingen en uitsluiting. In de tweede editie van Hot Game gebruiken we de kracht van sport om te strijden voor een inclusieve samenleving.

Onder leiding van Jan Driessen onderzoeken we hoe sport en sporters een vuist kunnen maken tegen uitsluiting in de maatschappij en houden we de sport een spiegel voor. Schrijver Jan van Mersbergen ziet de sportwereld als dorpsgemeenschap. Daphne Koster vertelt over haar strijd om als vrouwenvoetballer serieus genomen te worden en Danny Ghosen neemt een speciaal voor deze avond gemaakte reportage mee. Topjudoka Roy Meyer analyseert de invloed van vechtsport op jongeren en Neal Petersen (FC Afkicken en SportAmerika) zoekt naar verzet in de Amerikaanse sport. Met wederom DJ Sjeazy Pearl voor de muzikale omlijsting.

Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up!

Over Hot Game
In samenwerking met De Balie organiseert de Sportraad Amsterdam ‘Hot Game’, het evenement waar high-& lowbrow samen komen, waar we debatteren, jammen en filosoferen. Waar we heroïsche herinneringen ophalen, maar ook vooruit kijken naar het Nederland van morgen en de positie van sport daarin. Een avond vol entertainment met een serieuze ondertoon. Volledig indachtig de essentie van sport, de belangrijkste bijzaak van het leven.

Redactie: Tim Wagemakers

X