• Sign of the Times: Mad as Hell
Podium / ma 17 dec / 20:30

Sign of the Times: Mad as Hell

De kracht van verbeelding

Dit programma vindt plaats in Internationaal Theater Amsterdam

Als er één emotie is die onze huidige samenleving in haar grip houdt – van het Amerika van President Trump, de Syriëganger tot de Catalanen die strijden voor onafhankelijkheid – dan is het wel woede. De ‘boze burger’ is een wereldwijd begrip geworden. Tijdens Sign of the Times: Mad as Hell onderzoeken we hoe verontwaardiging, boosheid en haat in het hart van onze maatschappij terecht gekomen is. Voor dit programma bundelen Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en De Balie hun expertises van debat en theater in een gezamenlijke zoektocht naar woede. Van de woedende massa tot de boosheid van het individu.

Waar gesprekken stroef lopen, maatschappelijke discussies vastzitten en we elkaar niet meer lijken te verstaan, biedt theater uitkomst. Theatrale verbeelding stelt ons in staat om dingen te zien die we eerst niet zagen en zet politieke actualiteit in een ander licht. Tijdens Sign of the Times lezen acteurs van ITA oude en nieuwe theaterteksten en gaan in gesprek met internationale denkers en doeners.

Dit programma is onderdeel van Sign of the Times
Internationaal Theater Amsterdam en De Balie onderzoeken met Sign of the Times dé maatschappelijke thema’s van vandaag. In eerdere afleveringen reflecteerden Femke Halsema en Thierry Baudet op politieke identiteit, onderzochten we seksuele identiteit met o.a. Maaike Meijer, Janice Deul en Shirin Musa en wierp Franse schrijver Kamel Daoud zijn licht op koloniale identiteit. Met Sign of the Times willen De Balie en Internationaal Theater Amsterdam het gesprek openen, groepen mensen bij elkaar brengen en ruimte creëren voor meerdere perspectieven. Ook, of júist, als de meningen verschillen. 

Kijk hier eerdere afleveringen terug. 

Redactie: Merlijn Geurts & Yoeri Albrecht (De Balie), Johan Reyniers & Wiepke Westbroek (Internationaal Theater Amsterdam)

Bovenstaande foto is genomen door Anna van Kooij tijdens Sign of the Times IV: Le nationalisme, c’ést la guerre. Kijk deze aflevering hier terug.

Dit programma is gratis toegankelijk voor We Are Public leden

        

  

X