• Politieke Junkies: De Finale
Podium / 9 nov 2018 / 20:00

Politieke Junkies: De Finale

Finale in Internationaal Theater Amsterdam - 9 november 2018

Herhalingen zondagavond op NPO Politiek en SALTO 1 (Omroep Amsterdam).

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo.

Na tien succesvolle jaren stopt Politieke Junkies! Maar niet zonder een afscheidsspektakel: in Politieke Junkies: De Finale geeft een selectie van topjunkies én een politiek kanon nog één keer acte de présence, om daarna met alle bezoekers het einde van Politieke Junkies te vieren.  

Vrijdag 9 november is de apotheose van tien jaar Politieke Junkies. Het populaire programma over ‘ontspinnen en ontframen achter de schermen van de Haagse politiek’, beleeft zijn finale in Internationaal Theater Amsterdam. Het politieke kopstuk dat het deelnemerspanel van politieke journalisten langs de meetlat legt, is Alexander Pechtold. Hij keert deze avond speciaal hiervoor terug in de politieke arena.

Vier teams in het strijdperk
Voor dit afscheidspektakel treden vier teams van journalisten in het strijdperk. Zij behaalden in eerdere edities van Politieke Junkies de meeste overwinningen. Het belooft een titanenstrijd te worden, die wordt beoordeeld door de onlangs afgetreden fractievoorzitter van D66. Pechtold was de afgelopen jaren een trouw volger van Politieke Junkies in De Balie. Gepokt en gemazeld in het politieke én medialandschap krijgt hij de eer het eindoordeel te vellen welk team definitief met de Politieke Junkiesbokaal naar huis gaat. 

Wij stellen de strijders aan u voor:

Team Volkskrant
Sheila Sitalsing, columnist voor de Volkskrant, Opzij en Buitenhof
Frank Hendrickx, politiek verslaggever de Volkskrant

Team NOS
Nynke de Zoeten, politiek verslaggever Nieuwsuur
Xander van der Wulp, politiek verslaggever NOS Journaal

Team NRC Handelsblad
Marike Stellinga, verslaggever en columnist NRC
Tom-Jan Meeus, politiek columnist NRC, auteur van Haagse Invloeden

Team Vullings & van Weezel (podcast voor Met het oog op morgen)
Joost Vullings, politiek verslaggever EenVandaag
Max van Weezel, politiek commentator Vrij Nederland, presentator Met het oog op morgen en Argos

Afterparty
Politieke Junkies viert het einde met een Afterparty in ‘clubhuis’ De Balie. Hier werden in de afgelopen tien jaar bijna 100 afleveringen gerealiseerd. Aldaar luidt de DJ Joost de Bruin - bekend van NPO Radio 2 - Politieke Junkies uit. (Deze party is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van het programma in Internationaal Theater Amsterdam.)


Deze aflevering van Politieke Junkies wordt gemaakt door Martijn de Greve, Barbara Bos, Marie-Louise Schonewille, John de Zwart, Anne Schepers, Jeroen Slot, Floris van Dort, Joost Bekendam, Iftin Abokor, Jaap Jansen en Arthur van Ree.

X