• Ontbijten met Judith Herzberg
Podium / zo 10 sep / 10:30

Ontbijten met Judith Herzberg

Hoe vaak krijg je de kans om te ontbijten met één van Nederland’s bekendste dichters? Op zondagochtend 10 september gaan we in een intieme setting in gesprek met Judith Herzberg over haar toonaangevend oeuvre. Tijdens dit bijzondere ontbijt dragen gerenommeerde acteurs Kees Hulst en Annette Kouwenhoven gedichten van Herzberg voor. Ook spreken we met Patrick Duijtshoff van De Theatertroep, het gezelschap waarmee Judith Herzberg regelmatig samenwerkt.

Herzberg debuteerde in 1971 in Vrij Nederland, waarna haar eerste bundel Zeepost verscheen. Hierna volgden onder andere Beemdgras, Vliegen, Strijklicht, Botshol en Dagrest en onlangs verscheen Er was er eens en er was er eens niet (2016), een bundel observaties, anekdotes en zeer korte verhaaltjes. In 1997 werd aan Herzberg de P.C. Hooftprijs voor de poëzie toegekend. Naast poëzie schrijft ze toneelstukken, filmscenario’s en teksten voor muziektheaterstukken. Leedvermaak, een van haar bekendste toneelwerken, was in 1982 ver zijn tijd vooruit. Voor het stuk kreeg Herzberg de Prijs van de Kritiek.

Kees Hulst is acteur en toneelregisseur. Hij studeerde in 1976 af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde op het toneel, in speelfilms en in televisieseries. Annette Kouwenhoven speelt sinds 1982 bij Maatschappij Discordia, waarvan ze een van de steunpilaren is. 

Redactie: Ianthe Mosselman

X