• KVS Miljoenennotagesprek
Podium / 18 sep 2018 / 20:30

KVS Miljoenennotagesprek

2018

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo.

Wil je weten wat de Miljoenennota nou precies betekent? Waarom het een belangrijk moment is, en wat deze begroting zegt over de visie van Rutte III? Met vooraanstaande economen bespreken we de verwachtingen voor het komend jaar en ontleden we wat dit internationaal voor de Nederlandse economie zal betekenen.

Op 18 september zal het kabinet Rutte III haar eerste Miljoennota presenteren. Daarin presenteert ze haar beleidsvoorstellen voor het komende regeringsjaar. Tegelijkertijd komt het Centraal Planbureau met nieuwe ramingen voor de Nederlandse economie: ze berekent wat het regeringsbeleid doet met de economische groei, de koopkracht, de werkgelegenheid en de inkomensverdeling en zo meer. Tijdens het KVS Miljoenennotagesprek 2018 op 18 september bespreken we de economische stand van Nederland met toonaangevende economen.

Wat zegt de Miljoenennota over de arbeidsmarkt, over onze nationale economie ten opzichte van de Europese, en wat gaat er gebeuren met de pensioenen? Test je kennis vanavond tijdens de grote Miljoenennota-quiz! 

Met: Bas Jacobs is hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit, Kees Vendrik was lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en nu Vendrik hoofdeconoom bij Triodos Bank en Anna Dijkman: hoofdredacteur van het Economisch Bureau ING

Esther van Rijswijk leidt het gesprek

Dit programma is gemaakt in samenwerking met de De Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde 

X