• Je gram halen in Mokum
Podium / 2 okt 2018 / 20:00

Je gram halen in Mokum

Ook live via facebook.com/debalie

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo.

"Vanwege ziekte heeft wethouder Rutger Groot Wassink zijn deelname tijdens Je Gram in Mokum helaas moeten afzeggen. Reinier van Dantzig, fractievoorzitter D66 Amsterdam en woordvoerder balans in de stad, openbare orde & wonen, zal vanavond zijn plaats innemen"

Terwijl op een willekeurige avond Amsterdammers uit hun dak gaan met pillen en poeders, gaat er achter diezelfde roes een wereld van stevige drugscriminaliteit schuil. Want hoewel in Amsterdam het aantal misdaden afneemt, vinden er in het circuit liquidaties plaats met een zorgwekkende gemene deler: een verjonging en verharding van de dadergroep. Samen met stichting Argan onderzoekt De Balie welk antwoord de stad heeft op drugscriminaliteit en gaan we het gesprek aan met onder meer wethouder Rutger Groot Wassink.

Op Europese ranglijsten scoort Nederland hoog als het gaat om cocaïnegebruik. Drugsgebruik is genormaliseerd in onze stad, maar in hoeverre staan we stil bij de daaraan verbonden criminaliteit?

Onder leiding van Tim Wagemakers en Jamila Aanzi gaan we in gesprek met onder meer fractievoorzitter D66 Amsterdam en woordvoerder balans in de stad, openbare orde & wonen Reinier van Dantzig en Olivier Dutilh (Hoofd Dienst Regionale Recherche). Dutilh geeft leiding aan de Amsterdamse recherche, gespecialiseerd in zware criminaliteit. Ook spreken we met manager preventie van Jellinek Floor van Bakkum en Thijs Roes, wetenschapsjournalist, filmmaker en Amerikadeskundige. Roes ging voor De Correspondent op zoek naar het drugsbeleid van de toekomst. Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up!

Woordkunstenaar Atta de Tolk zal de avond afsluiten met een speciaal voor deze avond geschreven Spoken Word.

Redactie: Tim Wagemakers (De Balie), Hasna Elbaamrani (Argan)

Over De Balie en Stichting Argan
Argan is in 1992 opgericht als klein buurtcentrum vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam. In de loop der jaren heeft Argan zich ontplooid tot een centrum op stedelijk niveau, dat Amsterdammers een breed en aansprekend programma biedt dat aansluit op maatschappelijke thema’s en de actualiteiten. Argan streeft naar een samenleving waarin iedereen de vrijheid en kansen heeft om zich te ontwikkelen en om te participeren.

De Balie is het podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur. Waar groepen zich afsluiten voor elkaar, nodigt De Balie ze uit om met elkaar in gesprek te gaan. Zodat iedereen van gedachten kan wisselen, en zijn of haar mening kan vormen over de thema’s die ertoe doen in onze samenleving.

X