• Het Prinsjesdagontbijt
Podium / 18 sep 2018 / 8:00

Het Prinsjesdagontbijt

Op dinsdagochtend 18 september organiseert De Balie wederom haar jaarlijkse Prinsjesdagontbijt. Tijdens dit ontbijt blikken we traditiegetrouw vooruit op Prinsjesdag 2018 en bespreken we de implicaties van de Miljoenennota voor de Nederlandse economie.

Vorig jaar was de formatie van het nieuwe kabinet nog niet rond op Prinsjesdag. Dat betekent dat de begroting werd gepresenteerd door het demissionaire kabinet, een bijzondere situatie. Het was een ‘beleidsarme’ Miljoenennota. Op 18 september zal het nieuwe kabinet haar eerste Miljoennota en het economisch beleid voor het komende jaar presenteren.

Samen met een bijzonder en divers gezelschap van journalisten, beleidsmakers en relaties van De Balie wordt tijdens het ontbijt kritisch gekeken naar de plannen van het kabinet. Ieder jaar nodigen we een gastspreker uit zijn visie op de Miljoenennota te presenteren. Dit jaar gaat Mirjam van Praag het economische jaar inluiden. Zij is econometrist, voorzitter van het college van bestuur van de VU en was kroonlid van de SER. Eerder spraken onder andere Alexander Rinnooy Kan en Kees Vendrik. 

Dit exclusieve ontbijt voor genodigden start om 08.00 uur en eindigt om 09.30.
 

X