• Elektrisch Rijden: volle kracht vooruit!
Podium / 18 dec 2017 / 20:30

Elektrisch Rijden: volle kracht vooruit!

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo.

De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang. Het spel voor dominantie op de markt in alle hevigheid uitgebarsten; langs de snelweg wordt een laadpalenstrijd uitgevochten.

Terwijl volgens een steekproef van de ANWB slechts één op de zeven Nederlandse automobilisten overweegt de komende jaren daadwerkelijk elektrisch te gaan rijden, worstelen marktpartijen al breeduit met regelgeving, infrastructuur, imago en concurrentie. In De Balie onderzoeken we de opkomst van elektrisch rijden, het gevecht met de gevestigde belangen en de manier waarop producenten, overheden én wij, consumenten, écht voor een omwenteling in de auto-industrie kunnen zorgen.

De avond wordt ingeleid door CEO van laadsystemenbedrijf New Motion, Sytse Zuidema. Na de introductie gaan we met o.a. journalist Peter Teffer dieper in op de vraag hoe we iedereen meekrijgen in de transitie naar een duurzamere auto-industrie. Hoe veranderen we de vastgeroeste auto-industrie? Teffer is auteur van het boek Dieselgate: hoe de industrie sjoemelde en Europa faaldeAlied Wessels Boer van Nuon bekijkt hoe energiebedrijven mee kunnen komen in de transitie, en wat er moet veranderen om een volledige transitie vorm te geven.

Hans Nijland van het Planbureau voor de Leefomgeving vertelt in een column over de consument: wie koopt elektrisch en wie besluit dat niet te doen? Dit alles komt samen in een panelgesprek waar ook Gideon van Dijk, één van de oprichters van Chargetrip, bij aanschuift. Chargetrip onderzoekt en ontwikkelt applicaties die het gebruik van elektrische voertuigen vereenvoudigen met o.a. routeplanners en overzichten van elektrische oplaadpunten.

 

Moderator: Hella Hueck

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.

X