• Een avond met George Monbiot
Podium / za 27 okt / 20:00

Een avond met George Monbiot

'Monbiot heeft een duizelingwekkende kennis en een onverwoestbaar vertrouwen in mensen - ik lees alles van hem.' - Naomi Klein


De Brit George Monbiot is van huis uit bioloog en heeft zich ontpopt tot een veelzijdig journalist. Hij maakt o.a. natuurprogramma’s voor de BBC en schrijft columns en achtergrondartikelen voor The Guardian. Hij heeft diverse bestsellers op zijn naam staan, zoals Feral: Rewilding the Land, Sea and Human Life en The Age of Consent: A Manifesto for a New World Order.

Tijdens deze avond gaan we met Monbiot in gesprek over zijn werk en visie op de toekomst. Welke acties zijn nodig om onze soort te redden van de ondergang? Hoe maken we een omslag naar medemenselijkheid en solidariteit als kernwaarden voor een betere wereld?

Zijn laatste boek, Out of the Wreckage: A New Politics for an Age of Crisis beschrijft hoe we onze wereld aan het vernietigen zijn. Een alarmerende hoeveelheid planten en dieren sterft uit, terwijl in onze samenleving individualisme en competitie centraal staat. De aarde warmt op, met alle gevaren van dien. 

Koop tickets
Met onder anderen:
X