• Duivelse Dilemma's: Het laatste verhoor
Podium / zo 25 nov / 20:00

Duivelse Dilemma's: Het laatste verhoor

In de reeks Duivelse Dilemma’s: Het laatste Verhoor, een film van regisseur Jaap van Heusden. Twee rechercheurs hebben nog acht uur de tijd om een terrorismeverdachte tot een bekentenis te brengen. Mogen ze hun eigen vermoedens laten prevaleren boven de wet? Voorafgaand aan de film een gesprek met o.a. Montasser AlDe'emeh (Belgisch-Palestijns islamoloog, arabist en jihaddeskundige). Schrijver Willem Jan Otten opent de avond met een essay.

Montasser AlDe’emeh onderzocht islamitische radicalisering aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ook deed hij veldonderzoek in Syrië naar afgereisde jihadisten.

Willem Jan Otten is schrijver, essayist, dichter en filmbeschouwer.

Gouden Kalf-winnaar Jaap van Heusden regisseerde eerder voor Human de Duivelse Dilemma's Drone, De verloren zoon en Het offer.

Het laatste verhoor

De Somalisch-Nederlandse Mahdi wordt ervan verdacht in Syrië te zijn geweest en een aanslag voor te bereiden. Maar hard bewijs ontbreekt. Hoe ver moeten de rechercheurs gaan? Wat weegt het zwaarst: de wet, mensenrechten of de veiligheid van burgers?

Duivelse Dilemma’s is een reeks korte fictiefilms waarin spraakmakende filmmakers hun hoofdpersonen voor een onmogelijke keuze stellen. In de films worden actuele maatschappelijke thema’s vertaald in persoonlijke dilemma’s.

Dit is een co-productie van De Balie en Human en Talent United

Moderatie: Kees Vlaanderen

Voertaal: Nederlands

X