• De Klimaatmarathon
Podium / vr 15 sep / 18:00

De Klimaatmarathon

Hoe gaan we om met één van de grootste uitdagingen van deze tijd: klimaatverandering? Waarom lukt het ons ondanks alle waarschuwingen, maar niet om onze samenlevingen echt grootschalig te veranderen? Hoe moeten we omgaan met ons landschap en de afnemende biodiversiteit? Dat Trump uit het klimaatverdrag van Parijs stapt is groot nieuws, maar feit is dat Nederland op dit moment ook niet genoeg doet om de doelen te halen. En hoewel de gevolgen van een opwarmende aarde niet te overzien zijn weten we dat we de aarde uitputten en de biodiversiteit afneemt.

Op 15 september gaan we in De Balie op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. In een 6 uur lange interviewmarathon spreken wetenschappers, activisten, opiniemakers, kunstenaars e.a. over de toekomst van onze planeet. We kijken naar blokkades en oplossingen in ons denken over het klimaat. In drie stappen gaan we van probleem naar oplossing: wat is de stand van zaken, welke psychologische reflexen beïnvloeden ons menselijk handelen en tot slot: wat kunnen we in Nederland doen?

Line-up wordt verder aangevuld!

Met o.a:
Schrijver & dichter Lieke Marsman / Hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans / 'Solar Warrior' Roebyem Anders / Directeur en oprichter Commonland Willem Ferwerda / Kunstenaar Renzo Martens / Paleoklimatoloog Appy Sluijs / Filosoof Herman Philipse / Filmmaker Marijn Poels (The Uncertainty has Settled) / Oprichter  Africa Wood Grow Roeland Lelieveld / Suze Gehem Co-founder/directeur bij De Groene Grachten en voorzitter van Rooftop Revolution / Kunstenaar & activist Teresa Borasino / Leo Meyer Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en VN Klimaatpanel (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) / Michiel Delfos Directeur van de divisie Schade & Inkomen Achmea / Philipp Kauffmann, oprichter van Original Beans / Piet van IJzendoorn, oprichter de Zonnehoeve / Wouter Helmer, co-founder Rewilding Europe

 Interviewers: o.a. Yoeri Albrecht en Femke Halsema

Redactie: Sophie Rutenfrans & Tim Wagemakers (De Balie)

Vroege vogel! Koop je ticket voor 20 augustus en ontvang €7,50 korting op de prijs! 


Tijdens de Marathon serveren we een speciaal menu dat makkelijk in de foyer of in de zaal te eten is. Wil je een tafeltje in het restaurant? Dan kan je het beste reserveren!

We serveren:

  • Ganzenrillette, gemaakt van gekonfijte Schiphol-gans in eigen vet. Met brood en cornichons.
  • Bijvangstkroketjes. Kroketjes van bijvangst!
  • Een oesterzwammenburger met kombucha, geserveerd met boekweitfrieten.

X