• Dag van de Scheiding
Podium / vr 8 sep / 13:30

Dag van de Scheiding

i.s.m. Villa Pinedo

Elk jaar komen er in Nederland zo’n 70.000 kinderen van gescheiden ouders bij. Kinderen worden té vaak de dupe van gescheiden ouders. Ouders denken dat ze het kind centraal stellen, maar in de praktijk valt dit toch vaak tegen. Tijdens de Dag van de Scheiding organiseren Villa Pinedo en De Balie een middagprogramma waarin jongeren van gescheiden ouders, politici en gescheiden ouders worden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.

Centraal staat deze middag dat ‘jongeren spreken en volwassenen luisteren’. Een middag voor ouders. Stichting Villa Pinedo zal met een groot ervaringsdeskundig jongerenteam aanwezig zijn om vragen van gescheiden ouders te beantwoorden en zowel online als offline live advies en tips te geven. Hoe stel je het kind centraal in een scheiding en hoe zorg je ervoor dat een scheiding Niet-Hun-Taak is?

We beginnen de middag met een panelgesprek waarin verschillende vragen centraal staan: hoe komt het dat kinderen, ondanks de vaak goede bedoelingen van ouders, toch niet centraal staan in een scheiding? Wie is verantwoordelijk voor het belang van het kind in een vechtscheiding? Hoe kunnen ouders beter leren luisteren naar het kind? Kan de politiek een rol spelen in het verbeteren van de positie van het kind in een vechtscheiding?

Tijdens deze middag zal Villa Pinedo haar nieuwe Online Workshop presenteren en een eerste exemplaar overhandigen aan een afgevaardigde van de Tweede Kamer.
 

X