Cinema / 18 jul 2017 / 17:30

Winnie

Regisseur: Pascale Lamche / Speeltijd: 83 min / Land: FR, NL, SA / Ondertitels: Nederlands

Het verhaal van Winnie Mandela is inherent verweven met het lot van Zuid Afrika en is ongelofelijk bepalend geweest voor het lot van haar man, en wereldberoemd icoon, Nelson Mandela. Terwijl haar man 27 jaar in de gevangenis zat, en paradoxaal genoeg veilig was en gevrijwaard van alle conflicten, stortte Winnie Mandela zich in een leven van strijd en geweld. De film vertelt voor het eerst het meeslepende verhaal van Winnie’s radicale leven, waarbij alle beschuldigingen en aanklachten die haar in een kwaad daglicht stelden, vanuit de context van de tijd herzien worden. 

Winnie beleefde haar wereldpremière begin dit jaar op het Sundance Film Festival 2017. Regisseur Pascale Lamche werd hier bekroond met de Directing Award: World Cinema Documentary.

‘Het is verfrissend om de complexe geschiedenis van Zuid-Afrika eens vanuit een ander, vrouwelijk perspectief te horen.’ ★★★ Trouw

Winnie draait dagelijks in onze bioscoop en is 24 uur per dag te zien op Picl. Waar en wanneer het jou uitkomt. Klik hier op de film nu te kijken.


Naar de film én lekker uit eten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!
 

X