Cinema / za 30 sep / 20:00

Voorpremière Manifesto

i.s.m. SLAA
Regisseur: Julian Rosefeldt / Speeltijd: 94 min / Land: VS / Ondertitels: Nederlands

Dertien scènes, dertien manifesten en dertien keer Cate Blanchett. Beeldend kunstenaar en regisseur Julian Rosefeldt putte uit meer dan vijftig manifesten van beeldend kunstenaars, denkers, regisseurs en andere intellectuelen om met Manifesto een humoristisch beeld te schetsen van de constante schreeuw om verandering.

Het resultaat is een humoristische compilatie van de grote kunstmanifesten uit de 19e en 20ste eeuw, uitgesproken door een weergaloze Blanchett. Een dakloze man met een megafoon verkondigt Marx’ en Engels’ Communistisch manifest , in een gebed aan de keukentafel wordt de tomatenkunst van de popart opgehemeld en in een schoolklasje worden de teksten van Lars von Trier klip en klaar onderwezen. De sensationele veelzijdige Cate Blanchett (o.a. zwerver, poppenspeler, directeur, nieuwslezer en choreograaf) brengt de teksten tot leven en maakt ze bijzonder actueel. Het geestige, onderhoudende Manifesto bewijst dat visionaire ideeën werkelijk tijdloos kunnen zijn.

De randprogrammering bij deze voorpremière wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). 

Speeltijden & Tickets
20:00 za 30 sep Uitverkocht
X