Cinema / 24 sep 2017 / 19:30

Voorpremière A Family Quartet

Regisseur: Simonka de Jong / Land: Nederland

In A Family Quartet volgen we Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut (inmiddels 16) en haar familie in de aanloop naar haar debuutalbum bij Warner Classics en internationale doorbraak. Na afloop praten we na met regisseur Simonka de Jong en cellist Quirine Viersen.

Samen met haar zus Avigal deelt Noa van jongs af aan een enorme liefde voor muziek. Avigal en Noa groeien op in een echt muziekgezin: vader Arjan speelt cello en moeder Liora is vioolpedagoog. Beide zussen worden binnen het gezin gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, met hun moeder als drijvende kracht. Wanneer Noa’s carrière een vlucht neemt, heeft dat zijn weerslag op het gezin. Noa maakt kennis met de wereld van topmuzikanten en moet vaker en verder reizen om te kunnen spelen. De film van regisseur Simonka de Jong (The Only Son) laat zien hoe elk gezinslid zich moet verhouden tot het talent van Noa.

Regisseur Simonka de Jong en cellist Quirine Viersen zijn aanwezig voor een nagesprek bij de film. We praten door over het talent van Noa en hoe het is om op te groeien in een muzikaal gezin.

Quirine Viersen is cellist en bereikte ook al op jonge leeftijd successen in de muziekwereld. Net als Noa Wildschut groeide zij op in een zeer muzikale familie. Viersen was onder andere solist bij grote nationale en internationale symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Sint-Petersburg Filharmonisch Orkest.  

X