Cinema / 20 mrt 2017 / 17:00

To Stay Alive: A Method

Regisseur: Erik Lieshout / Speeltijd: 70 min / Land: NL / Ondertitels: Nederlands

"Poets, attack!" In 1991 was Michel Houllebecq door psychiatrische problemen naar het randje van de afgrond gedreven. Houellebecq schreef toen To Stay Alive - A Method, een spraakmakend essay over waanzin, overleven en kunst en noemde het een zwak maar duidelijk signaal aan hen die op het punt staan het bijltje erbij neer te gooien.

Houellebecq roept levensmoede dichters op om altijd terug te keren naar de oorsprong: het lijden. Een dichter moet de vinger op de wond van de maatschappij leggen en hard drukken. “Wees abject en u zult waarachtig zijn.” Punk-icoon Iggy Pop herkende zijn eigen levensverhaal in dit essay en neemt ons in deze documentaire mee naar andere lotgevallen om uiteindelijk met Houllebecq zelf aan de keukentafel koffie te drinken.

Kijk To Stay Alive - A Method waar en wanneer het jou uitkomt op Picl.
 


Naar de film én lekker uiteten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!Nu ook te zien op Filmthuis

 
X