Cinema / 30 mrt 2018 / 19:15

The Bastard

Regisseur: Floris-Jan van Luyn / Speeltijd: 85 min / Land: Nederland / Ondertitels: Nederlands

Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniël en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad, en een bejaarde vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen bastaardzoon.

Daniel koestert grote wrok en hunkert naar de erkenning. Maar zijn vader wil er niets van weten, al was het maar omdat Daniel zwart is. Een DNA-test veroordeelt ze tot elkaar. En dan blijken vader en zoon meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven. Hoewel Daniël en zijn vader duizenden kilometers van elkaar wonen, en in andere omstandigheden zijn opgegroeid, beginnen hun verhalen in elkaar over te lopen. Een aangrijpende verhaal over het noodlot, en het gemis van een vaderfiguur. 

'Zo tref je het zelden in Nederland: een opwindend, ontroerend en relevant verhaal met genoeg lussen en knopen voor een miniserie.' - NRC 

Bekijk The Bastard ook waar een wanneer het jou uitkomt via Picl

X