Cinema / 14 sep 2017 / 15:00

Safari

Regisseur: Ulrich Seidl / Speeltijd: 91 min / Land: Oostenrijk / Ondertitels: Nederlands

In een houten hutje op de savanne zitten twee corpulente witte mannen op leeftijd met hun jachtgeweer op schoot. Wachtend op groot wild nemen ze een slok van hun bier en doen onder luid gesnurk een dutje. Na een aantal uren worden ze – met hulp van de plaatselijke gids – met moeite uit hun hutje geholpen. De grote jachtpartij van vandaag zit erop.

De documentaire Safari volgt Europese jagers op een ‘hunting farm’ in Namibië. Regisseur Ulrich Seidl (o.a. bekend van Im Keller, Import/Export en de Paradies-trilogie) brengt op zijn typische meesterlijk ongemakkelijke en gestileerde wijze in beeld hoe rijke Westerlingen op vakantie in "Afrika" jagen op zebra's, giraffen en ander groot wild. In een park dat er op ingericht is om de artificiële aard van deze natuurbeleving en het jagen te verhullen, ondervinden witte gezinnen een haast orgastisch plezier aan het doden van dieren.

Safari is een provocatieve film over koloniale fantasieën rondom de jacht. Seidl zelf omschreef de film als ‘een vakantiefilm over moord, een film over de menselijke natuur’.

Naar de film én lekker uit eten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!

X