Cinema / 20 apr 2017 / 19:45

Rester Vertical

Regisseur: Alain Guiraudie / Speeltijd: 100 min / Land: FR / Ondertitels: Nederlands

Na het controversiële L'Inconnu du Lac is de Franse regisseur Alain Guiraudie terug met de surrealistische plattelandskomedie Rester vertical (Staying Vertical). Filmmaker Leo is op zoek naar een wolf in het zuiden van Frankrijk. Tijdens een excursie wordt hij verleid door Marie, een vrije geest en dynamische schaapherder. Negen maanden later bevalt zij van hun kind. Doordat ze lijdt aan een postnatale depressie en geen enkel vertrouwen heeft in Leo, laat Marie hem achter met de baby. Tijdens de zoektocht naar inspiratie voor zijn nieuwste film daagt een serie van onverwachte ontmoetingen hem uit om tot om het uiterste te gaan.

Hoofd Cinema Absaline Hehakaya zag de meest bizarre en verfrissende film van het jaar en zal deze voorpremière van een inleiding voorzien (15 min.). Over het werk van Alain Giraudie, ‘normaal doen’ en het belang van cinema waar je soms van wil wegkijken. In combinatie met L’Inconnu du Lac.

Ter ere van de release van Rester Vertical vertoont De Balie de zinnenprikkelende moderne klassieker L’Inconnu du Lac (2013). De film die regisseur Alain Giraudie wereldwijd op de kaart zette als een eigenzinnige maker met lef, die met zijn radicale artistieke visie een ijzersterk moordscenario in een cruising zone situeerde.

Hartje zomer, een weggestopt idyllisch meer in Frankrijk waar mannen zich overlaten aan de lichamelijke liefde. Franck valt voor de zongebruinde en levensgevaarlijke Michel, een homme fatale. Hoewel Franck zich van het gevaar bewust is, besluit hij desondanks zijn verlangens na te jagen. Na het zien van een moord verandert de passie om in angst. De combinatie van liefde, lust en doodsdrift maken L’Inconnu du Lac tot een zinderende thriller. Kijk hier voor meer informatie. 

Rester Vertical kijken waar en wanneer het jou uitkomt? Kijk hem dan hier via Picl.


Naar de film én lekker uit eten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!

X