• Reggae Vibrations: Kingston Crossroads
Cinema / 10 nov 2017 / 21:00

Reggae Vibrations: Kingston Crossroads

Regisseur: Oliver Becker & Jonas Schaul / Land: Duitsland

In samenwerking met Reggae Vibrations presenteren we de exclusieve sneak preview van Kingston Crossroads, een nieuwe documentaire over Jamaica van het Duitse filmduo Oliver Becker en Jonas Schaul. Deze film beleefde in juni 2017 zijn wereldpremière op het Caribbean Film Festival in Houston en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid. Op vrijdag 10 november vertonen we de film voor het eerst in Nederland, dus zorg dat je erbij bent!

Kingston Crossroads is een reis door een van de meest opwindende – zowel in de positieve als negatieve zin van het woord – steden ter wereld: Kingston, de hoofdstad van Jamaica. De documentaire biedt een unieke momentopname van Jamaica’s huidige sociale, politieke en culturele situatie, verteld door de ogen van verschillende fascinerende Jamaicaanse stedelingen. Ze vertellen openlijk over hun leven en hun visie op actuele onderwerpen zoals de ontwikkeling van roots reggae, de status van Rastafari, repatriëring naar Afrika en gedwongen deportatie. Deze onderwerpen vormen de kruispunten (‘crossroads’) van Kingston, een plek waar jong en oud werken aan hun dromen, uitdagingen en inspirerende doelen.

De vertoning wordt voorafgegaan door de Nederlandse première van Shoot the Girl (2016, 10 min), de nieuwe korte film van de Jamaicaanse filmmaakster Natalie Thompson over een 10-jarig meisje uit Trench Town die het op moet nemen tegen de lokale don die haar vader heeft vermoord en nu achter haar aankomt.

De vertoning Kingston Crossroads is onderdeel van Reggae Vibrations, hét reggaefeestje van Amsterdam. Na de voorstelling gaat de avond verder bij onze buren in de Paradiso (kleine zaal) met Empress Messenjah, Shashamane Sound en als special guest Herbalize It. Op vertoon van je filmkaartje kun je daar voor de helft van de prijs (dus €6,25 i.p.v. €13,50) naar binnen!

Voor meer informatie en RSVP klik hier
Tickets voor het feest in Paradiso kan je hier vinden.

X