Cinema / 22 jun 2018 / 21:00

Reggae Vibrations Film: Shashamane

Regisseur: Giulia Amati / Land: Verenigd Koninkrijk, Italië

Shashamane is een reis naar het stadje Shashamane in het hart van Ethiopië, 250 km ten zuiden van hoofdstad Addis Ababa, waar een groep Rasta’s leeft op het (platte)land van hun voorouders. Dit land was in de jaren vijftig door de Ethiopische keizer Haile Selassie, door de Rastafaribeweging gezien als de Messias, geschonken aan alle mensen van Afrikaanse afkomst uit dank voor de steun van de pan-Afrikaanse gemeenschap tijdens de Italiaanse bezetting van Ethiopië.

Deze prachtig opgenomen documentaire zoekt de mensen op die zijn ingegaan op deze oproep om terug te keren naar Afrika. Door de ogen van de mannen en vrouwen die ervoor hebben gekozen om hier hun Afrikaanse identiteit te claimen en herstellen, zoomt de film op persoonlijke wijze in op dit unieke hoofdstuk uit de lange geschiedenis van de Afrikaanse diaspora. Shashamane gaat niet zozeer over de zoektocht naar een verloren identiteit, maar vooral over de beleving van een identiteit die nooit verloren is gegaan…

De vertoning van Shashamane is onderdeel van Reggae Vibrations, hét reggaefeestje van Amsterdam. Na de voorstelling, zo rond 22.15 uur, gaat de avond in de kleine zaal van de Paradiso Amsterdam verder met sound systems en een special guest. Op vertoon van je filmkaartje kun je voor de helft van de prijs naar Reggae Vibrations #13 bij onze buren!

Kijk hier voor meer info en RSVP Reggae Vibrations Feest in Paradiso

X