Cinema / 5 okt 2017 / 17:15

Manifesto

Regisseur: Julian Rosefeldt / Speeltijd: 94 min / Land: VS / Ondertitels: Nederlands

Dertien scènes, dertien manifesten en dertien keer Cate Blanchett. Beeldend kunstenaar en regisseur Julian Rosefeldt putte uit meer dan vijftig manifesten van beeldend kunstenaars, denkers, regisseurs en andere intellectuelen om met Manifesto een humoristisch beeld te schetsen van de constante schreeuw om verandering.

Het resultaat is een humoristische compilatie van de grote kunstmanifesten uit de 19e en 20ste eeuw, uitgesproken door een weergaloze Blanchett. Een dakloze man met een megafoon verkondigt Marx’ en Engels’ Communistisch manifest , in een gebed aan de keukentafel wordt de tomatenkunst van de popart opgehemeld en in een schoolklasje worden de teksten van Lars von Trier klip en klaar onderwezen. De sensationele veelzijdige Cate Blanchett (o.a. zwerver, poppenspeler, directeur, nieuwslezer en choreograaf) brengt de teksten tot leven en maakt ze bijzonder actueel. Het geestige, onderhoudende Manifesto bewijst dat visionaire ideeën werkelijk tijdloos kunnen zijn.

We Are Public
De vertoning op 25 oktober om 21.15 is gratis voor leden van We Are Public. Reserveren kan telefonisch via 020 5535 100 (dagelijks vanaf 16:30 uur). Vergeet niet je kaartje af te halen bij de kassa op vertoon van je pas!


Naar de film én lekker uit eten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!

X