Cinema / 18 jul 2017 / 17:30

Louise en Hiver

Regisseur: Jean-François Laguionie / Speeltijd: 75 min / Land: FR / Ondertitels: Nederlands

Wonderschone feel-good animatiefilm waarin de 75-jarige Louise als laatste achterblijft op een strand in Bretagne, waar ze de winter doorbrengt om terug te kijken op haar leven.

Het zomerseizoen in een kleine Bretonse badplaats loopt ten einde. Elk jaar brengt Louise hier haar zomer door tussen de gezinnen en spelende kinderen. Zoals een oude dame betaamt, moppert ze af en toe wat in zichzelf over de drukte op het strand. Dan mist ze het laatste boemeltje van het seizoen en is ze ineens de enige overgebleven mens in het stadje. Vastberaden bouwt ze een hutje aan het strand om de winter door te brengen.
De vertrouwde omgeving die ze kent uit haar jeugd voert haar gedachten terug naar haar verleden. Dromen en herinneringen nemen haar soms mee als de golven van de zee. Met een hondje als enige metgezel ervaart ze een nieuwe soort vrijheid. Ze gaat op onderzoek uit in haar nieuwe leefomgeving zonder angst voor de toekomst en genietend van het moment.

Louise en Hiver van regisseur Jean-François Laguionie, bekend van o.a. Le Tableau (2013), is een bijzonder mooie handgetekende film. Een ode aan het leven, het ouder worden en aan de wilskracht die een sober/eenvoudig bestaan met zich meebrengt.

Louise en Hiver draait dagelijks in onze bioscoop en is 24 uur per dag te zien op Picl. Waar en wanneer het jou uitkomt. Klik hier om de film nu te kijken.


Naar de film én lekker uit eten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!

X